KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Sposób załatwiania spraw

Przedszkole przyjmuje i załatwia sprawy dotyczące edukacji, kadr, finansów zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa:

  • dokumentację kancelaryjną - wg Instrukcji kancelaryjnej,
  • dokumentację kadrową i finansową wg odrębnych przepisów.

Godziny pracy administracji w Przedszkolu nr 427 „Kraina Radości”

  • Kierownik administracyjno-gospodarczy: Agnieszka Borowiec
  • Sekretariat

Sprawy prowadzone przez Przedszkole nr 427 „Kraina Radości”:

Edukacja:

  • zapisy do przedszkola,
  • obowiązek rocznego przygotowania przedszkolnego,
  • wydawanie informacji o gotowości szkolnej,
  • prowadzenie dzienników zajęć przedszkola.

Sprawy administracyjne:

  • pobieranie opłat za korzystanie z posiłków,
  • wydawanie zaświadczeń,

Sprawy kadrowe:

  • sprawy osobowe nauczycieli i pracowników niepedagogicznych.

Sprawozdawczość:

  • raporty,
  • sprawozdania.

Archiwum:

  • akta osobowe pracowników,
  • dzienniki zajęć przedszkola,
  • protokoły z zebrań Rady Pedagogicznej wraz z uchwałami,
  • zarządzenia wewnętrzne dyrektora przedszkola,
  • dokumentacja Rady Rodziców,
  • dokumentacja finansowa przedszkola.

Finanse przedszkola:

  • sprawy dotyczące działalności finansowej przedszkola udostępniane są organowi prowadzącemu lub organowi kontrolującemu placówkę.

Tryb załatwiania spraw:

  • przyjęcie lub wypisanie dziecka z przedszkola, zaświadczenia, wydawanie decyzji, opinii, sprawy organizacyjne, wnioski, skargi: dyrektor przedszkola,
  • bieżące informacje o dziecku: nauczycielki poszczególnych grup,
  • konsultacje indywidualne dla rodziców: nauczycielki grup.

Sposób załatwiania spraw:

  • sprawy można załatwiać ustnie lub pisemnie,
  • sprawy załatwia się według kolejności ich wpływu i stopnia trudności.
Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole nr 427 "Kraina Radości" w Warszawie
odpowiada: Dorota Karpińska
data: 12-10-2020
wytworzył: Dorota Karpińska
data: 12-10-2020
data: 12-10-2020
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 12-10-2020 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 555